Home / Bryllup / Polterabend lege
polterabend lege

Polterabend lege

Polterabend lege – få gode ideer til de bedste lege

Hvis du skal arrangere en polterabend for én af dine venner, så skal du selvfølgelig være sikker på, at der er aktiviteter nok til hele dagen. Derfor er det også en god idé, at du arrangerer en del forskellige ting, I skal nå i løbet af dagen.

På denne måde undgår du nemlig, at der opstår tidspunkter, hvor I ikke ved, hvad I skal give jer til. Der findes dog en lang række forskellige lege, der er gode til en polterabend. Med lege menes der selvfølgelig noget, der kan gøres til selve festen, og ikke deciderede aktiviteter som fx fodboldgolf.

Liste med lege perfekt til polterabend

1. Gæt en hemmelighed

Det er altid sjovt, når der kommer hemmeligheder på bordet. Derfor er det også oplagt at gøre en leg ud af det. Du kan gøre det på flere måder, men det nemmeste er dog at hver gæst skal skrive en hemmelighed om sig selv på et lille stykke papir.

Det behøver ikke at være en stor hemmelighed. Det kan fx være noget som: ’Jeg sidder altid ned og tisser’ (som mand) eller ’Jeg har engang fantaseret om en kollega’. Alle sedlerne skal lægges op i en skål eller deslige, hvorefter en deltager skal trække et stykke papir og læse hemmeligheden.

Nu går legen ud på, at de andre deltagere skal gætte, hvem der har skrevet den. Enten kan man tælle ned fra tre og pege på en person eller snakke om det i fællesskab.

2. Seddel under tallerkenen

Dette er en klassiker, som de fleste kender til. Den giver dog kun mening, hvis I skal spise sammen. Skal I det, så kan det dog være en rigtig sjov leg. Vedkommende der planlægger legen, skal dog gerne have adgang til opdækningen før de andre gæster.

Der er mange forskellige ting, der kan være sjove at skrive på disse sedler. Det kan være alt lige fra ’Du må ikke sige nej til noget hele aftenen’ til ’Du skal fortælle sidemanden hver gang du går på toilet’. Det handler blot om at være kreativ, men samtidig også at tilpasse dem til selskabet.

Hvis alle deltagere til den givne polterabend kender hinanden rigtig godt, så sker der selvfølgelig ikke noget ved, at de er af en lidt grovere karakter end ovenstående.

3. Hvad sagde bruden eller gommen?

Denne leg er nærmest en klassiker til polterabender. Derfor er det også en god leg at lægge aftenen ud med. Er det dig, der står for legen, så skal du tage kontakt til bruden eller gommens forlovede. Du skal stille en række spørgsmål til vedkommende, som du skal skrive svaret ned på.

Det kan fx være spørgsmål som ’Hvilken vane bryder du dig mindst om hos din partner?’, ’Hvilket noget tøj hader du, når din partner har på?’ eller ’Hvilken ret kan din partner bedst lide, du laver?’. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser i denne sammenhæng.

Disse spørgsmål og svar skal bruge til at udforme et spørgeskema, som du skal udlevere til alle gæsterne. Når alle har besvaret dem, skal du samle dem ind og give et point pr. korrekt svar. Det skulle selvfølgelig gerne være bruden eller gommen, der har fleste rigtige svar.

4. Forbudte ord

Her er der tale om en meget simpel leg. Det går i alt sin enkelthed ud på, at der er en række ord, der bliver forbudte at sige i løbet af aftenen. Kommer man til at sige ét af disse ord, så skal man tage en slurk.

Det kan lyde banalt, men det er rigtig sjovt, for de fleste ender med at sige de forbudt ord rigtig mange gange. Specielt hvis man bruger meget ordinære ord som ’ja’ eller ’nej’.

Check Also

høvdingebold

Høvdingebold

Høvdingebold – her finder du de officielle regler til høvdingebold Høvdingebolig er en leg, de ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *