Home / Konfirmation / Lege til konfirmation
lege til konfirmation

Lege til konfirmation

Hvis du leder efter sjove lege til konfirmationen så er du kommet til den helt rigtige side. Kig med her og lad dig inspirere, så I kan få nogle sjove lege med til jeres kommende konfirmation.

Sjove konfirmationslege

Konfirmationsleg 1. Tip en 13’er

Tip en 13’er er oplagt til en konfirmation. Hvis man gerne vil bruge dette som en leg, så er det ligeledes oplagt at lave den med spørgsmål om konfirmanden. Enten skal man dele svarskemaer ud til alle gæster eller dele dem op i hold. De afhænger af størrelsen af selskabet.

Legen er meget simpel, hvorfor de fleste kender den. Det er 13 spørgsmål, der hver især har tre forskellige svarmuligheder. Det skal være enten 1, X eller 2. Normalt sætter man så et kryds i et skema, men man kan dog også køre legen mundtligt, hvis det ønskes.

Konfirmationsleg 2. Hvorfor rejser gæsterne sig?

Dette er en leg, hvor konfirmanden sættes i centrum. Han eller hun skal forsøge at gætte, hvorfor en gruppe gæster rejser sig. Det nemmeste er at bede konfirmanden lukke øjnene, mens et skilt vises med en tekst til resten af gæsterne.

Teksten kunne være ’Alle der er i familie med konfirmanden’. Nu skal alle, der er i familie med konfirmanden rejse sig. Herefter skal konfirmanden gætte, hvad de alle har tilfælles.

Konfirmationsleg 3. Dynebetræk-legen

Her er der igen tale om en leg, hvor konfirmanden kommer i fokus. Når en dreng eller pige bliver konfirmeret, siges det ofte, at de nu træder ind i de voksnes rækker. Derfor er det også slut med at lade mor og far klare det hele.

Legen handler derfor om, at konfirmanden skal forsøge at få betræk på en dyne hurtigst muligt. Det er dog klart sjovest, hvis det er en konfirmand, der aldrig selv har skiftet sengetøj.

Konfirmationsleg 4. Quiz

Dette minder en del om den første leg, men der er lidt mere frie rammer. Dertil er det også lidt nemmere at arrangere. Du kan fx bruge Kahoot til dette formål, da alle deltagere dermed blot kan svare for sig selv via deres smartphone.

I og med, at det er en konfirmation, så bør quizzen selvfølgelig handler om konfirmanden. Du bør dog passe på med at gøre spørgsmålene alt for svære.

Konfirmationsleg 5. Stoleleg

En klassisk leg, som alle kender. Derfor kræver den heller ingen nærmere introduktion. Det er dog en leg, der kræver en del plads samt adgang til musik.

Hvis du har adgang til dette, så er det – uden tvivl – en leg, der kan komme en masse sjov ud af. Hvis der er ældre mennesker eller helt små børn med, så skal de andre deltagere selvfølgelig være lidt mere forsigtige.

Bonus: Book en dygtig og moderne tryllekunstner

Skønt dette ikke er en konfirmationsleg, så kan et moderne trylleshow være med til at gøre dagen endnu mere speciel end nogen leg kan gøre det. Danmark har nogle knivskarpe tryllekunstnere, der samtidig optræder med en moderne stil, så man roligt kan glemme alt om den gamle sterotyp med høj hat og hvide handsker. Med en moderne tryllekunstner er der fart over feltet og alle gæsterne og jeres konfirmand får sig et utroligt show, der giver en masse at snakke om og hiver hele dagen flere takker op!

Her kan du booke en dygtig og moderne tryllekunstner.

 

Stadig sulten efter flere ideer? Vi har samlet de 10 alletiders sjoveste festlege her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *