Home / børn / Udendørs lege

Udendørs lege

Her kan du læse om tre sjove lege, du kan lege udendørs med dine børn. 

Børn er noget af det mest givende i verden. Den glæde og entusiasme, de viser, er spektakulær. Deres umiddelbarhed og oprigtige væsen er uendeligt beundringsværdig. De er sig selv, og der er ikke noget filter. Det er uhæmmede følelser, der er på spil, når du har med børn at gøre. 

Hvis du en dag går og overvejer, hvilke lege du kan lege med dine børn, vil vi gerne hjælpe dig. Nedenunder kan du læse tre forskellige forslag til gode lege med dine børn. 

Find forslag til udendørs lege herunder

Lad os tage et kig på nogle af de mange sjove udendørs lege, du kan lave for børn!

Udendørs leg 1: Gemmeleg

Gemmeleg er altid en sikker vinder med børnene. Det er godt for dem at være udenfor og bevæge sig rundt. Det skal dog understreges, at man selvfølgelig også kan lege gemmeleg indenfor. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor man kan gemme sig. Man skal dog ikke gemme sig steder, der kan være farlige eller gøre ondt, som hvis man vælger at gemme sig på en tornebusk. Det er vigtigt, at børnene forstår det, inden I går i gang med at gemme jer.
Børn elsker at være fælles om leg og hygge sig med hinanden. Der er få lege, der er sjovere for dem, end når de leger gemmeleg. 

En leg, der på mange måder minder om gemmeleg, som I også kan lege, er dåseskjul. Den eneste forskel på dåseskjul og gemmeleg er, at der er mere fart på og bevægelse i dåseskjul. 

Udendørs leg 2: Fantasilege

Det er her, at fantasien virkelig kan komme til udtryk. Det er noget, der er godt for børnene at lave lege, hvor de skaber universet. Det kan være, at leger, at I er alfer, der skal kæmpe mod dæmoner. I vil i fællesskab skabe historien og kampene mod dæmonerne. I vil også kunne fortælle historier om, hvad I laver og hvordan. Det gør, at I bliver bragt sammen på en anden måde, når I vælger at lave fantasilege. I vil være sammen om noget, der er større end jer selv. I vil kunne skabe et univers i fællesskab, som I vil kunne huske i lang tid. Det altså kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan lave, når I laver egne fantasilege.

Det er også muligt at lave noget andet lignende. Det kan eksempelvis være, at I laver lege, hvor I fortæller historier. Det vil sige, at I opfinder en historie og går på runde med den.
Du kan som forælder også foreslå, at I laver en historiefortællerleg enkeltvis. Så skal børnene selv finde på en historie og fortælle hinanden om den. 

Udendørs leg 3: Sport

Det at dyrke sport er selvfølgelig også altid sjovt. Men det er vigtigt, at det ikke tager overhånd. Forstået på den måde, at det ikke må gå over gevind. Det skal være sjovt. Det skal være hyggeligt. Det skal være en leg. De må gerne lave fejl. For børn er det vigtigste, at de har det sjovt og morer sig, når de leger. Lad sport være som en leg. 

Pudsigt nok er det også, når børn leger, at de lærer bedst. Du ser det eksempelvis i Brasilien, hvor fodboldspillere lærer utrolig meget, når de spiller fodbold på gaden. Det er en leg, når de spiller fodbold på gaden. Og sådan skal det også være for børnene. En leg. Sjov. Spas. Det skal ikke være en konkurrence om, hvem der er bedst. Lad børnene støtte hinanden og rose hinanden, når de udfører en god handling. Lad smilet være det vigtigste, mens de spiller basketball eller fodbold. Det skaber glæde. 

 

Check Also

børnelege

Børnelege

Derfor skal du lave nogle sjove børnelege med dit barn ofte Der er rigtig mange ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *