Home / Fest / Drukspil
drukspil

Drukspil

De 4 bedste drukspil du helt sikkert ikke har spillet før!

Alkohol og spil går hånd i hånd. Det er som om det er mere acceptabelt at have drukket tyve genstande, og gå kold før klokken tolv, hvis du kan undskylde dig med ordene: ”Det var jo ikke min skyld, jeg spillede bare spillet”.

Vi har alle sammen været der, men efterhånden som vi bliver ældre dør disciplinen lidt ud.

Det er ikke fordi det ikke er sjovt længere. Det er fordi vi har spillet de drukspil vi kender til ukendelighed. Om det så er snyd, vandfald, træmand eller pyramide.

Så hvis du også er træt af de sædvanlige drukspil, så er det her listen for dig.

Drukspil 1: Medusa

Kender du sagnet om Medusa? Kvinden med hår af levende slanger og et blik der kan forvandle et menneske til sten?

Det er hende der har lagt navn til spillet, men i stedet for at blive forvandlet til sten, gør hun dig virkelig, virkelig fuld.

Det skal I bruge:

 • Et bord (helst rundt)
 • En masse shots

Antal spillere: Lige så mange som der kan side rundt om bordet.

Berusningsgrad: Høj

Regler:

I fylder bordet med fyldte shotglas. Derefter starter alle deltagerne spillet med panden mod bordpladen.

I kor tællerIi til fire, og på slaget fire løfter I hovederne og kigger direkte på en af de andre spillere. Hvis den spiller du kigger på kigger på en anden end dig, så er du sikker i denne runde.

Hvis du derimod ser nogen i øjnene, skal I råbe ”Medusa!” og tage et shot.

Sådan forsætter I til bordet er tømt for shots.

Drukspil 2: Det muntre køkken

Det her er ikke et spil for sarte sjæle eller folk med sarte maver.

Den gode side af spillet er at det både involvere alkohol og mad, den dårlige side er at det ikke er dig der bestemmer hvordan maden skal være.

Det skal I bruge:

 • Alkohol
 • En terning
 • Forskellige madvarer (f.eks. chips, ost, sennep, chilisovs, brød, smør, pålægschokolade etc.)

Antal spillere: 3-6

Berusningsgrad: Middel

Regler:

Den første spiller starter med at slå en terning. Hvorefter de andre spillere finder på en kulinarisk udfordring hvor antallet af øjne på terningen er antallet af ingredienser i udfordringen.

Hvis spilleren f.eks. slår en treer, skal der være tre ingredienser i ”den kulinariske udfordring”. I dette eksempel kunne det være et stykke toastbrød med sennep og pålægschokolade.

Hvis spilleren spiser ”den kulinariske udfordring” skal alle de andre spillere drikke, hvis han/hun derimod ikke vil spise det de andre fandt på skal han/hun drikke.

Velbekomme.

Drukspil 3: Hvem ville med størst sandsynlighed …?

Navnet siger næsten det hele, og der er da heller ikke mange regler til dette spil.

Det skal I bruge:

 • En eller anden form for alkohol
 • Godt selskab

Antal spillere: Alle dem der vil være med

Berusningsgrad: Lav

Regler:

En person starter med f.eks. at sige ”Hvem ville med størst sandsynlighed blive anholdt for gadeuorden?”

Derefter skal alle pege på en anden person.

Den person der har flest fingre pegende på sig, skal drikke, og derefter finde på den næste sætning.

Forslag:

 • ”Hvem ville med størst sandsynlighed løbe nøgen ned ad gaden?”
 • ”Hvem kaster med størst sandsynlighed op i aften?”
 • ”Hvem ville med størst sandsynlighed strippe for at komme foran i en kø?”
 • ”Hvem ville med størst sandsynlighed blive anholdt?”
 • ”Hvem ville med størst sandsynlighed købe alkoholfri øl ved en fejl?”

Drukspil 4: Vi skal den vej!

”Vi skal den vej” kan spilles i alle byer, men det bliver markant sjovere af at blive spillet i en by hvor deltagerne ikke er stedkendte.

Det kan være et ret tidskrævende spil, og det kræver friske ben og gode sko.

Det skal I bruge:

 • Papir
 • Blyant
 • Tasker eller poser
 • Øl
 • Gode sko

Antal spillere: 3-6 personer.

Berusningsgrad: Middel

Reglerne:

Til at starte med skriver hver deltager en destination på en lille lap papir. Destinationen skal være indenfor gåafstand, men det skal ikke være for tæt på. Det er en god idé at lave en regel for destinationen inden, som f.eks. at den skal være indenfor tre kilometer af startstedet.

Derefter bytter i lapper, så ingen af jer har den lap i selv fandt på.

Når alle har deres destination, fylder I lommer, tasker, poser og hænder med øl og går ud på gaden.

Den første af jer der tømmer sin øl, bestemmer i hvilken retning I begynder at gå, og fra det tidspunkt må I kun gå lige ud.

Hver gang en deltager tømmer sin øl, bestemmer deltageren en retning ved det næste kryds eller den næste sidevej, og så skal hele gruppen nu gå i den retning.

Sådan bliver I ved indtil I når en deltagers slutdestination. Derefter har den pågældende spiller vundet, og I er forhåbentlig glade og godt beduggede.

Disclaimer: Selvom spillet teknisk set kan spilles i bil eller på cykel, så er det ulovligt, hvorfor det her er et gå-spil.

 

Drukspil 5: Jeg har aldrig

Dette er ét af de mest velkendte drukspil. Det hænger selvfølgelig sammen med, at det er en sjov leg. Det er dog en leg, der er klart sjovest, hvis man er en del personer. Man skal gerne være mere end fem personer, før det for alvor er sjovt. Det er et spil, der kun bliver sjovere af, at man får flere deltagere med i det.

Det er en meget simpel leg. Den går ganske enkelt ud på, at deltagerne på skift skak sige noget, de aldrig har gjort. De skal selvfølgelig starte sætningen med ”Jeg har aldrig”. Alle de spillere, der rent faktisk har gjort det, der bliver sagt, skal tage en slurk af deres drink. Dernæst går turen videre til den næste person i rækken.

Drukspil 6: Beerpong

Man kan ikke lave en liste over drukspil, hvis man ikke har beerpong med på listen. Det er et spil, som langt de fleste kender til. Der er en del regler, man skal kende til, men de fleste kender dem dog allerede. Hvis du ikke kender det, så får du herunder et oprids af de mest vitale regler, så I kan komme i gang med at spille.

Der er to hold, der skal dyste mod hinanden. Det skal ske på et aflangt bord, hvor man i hver ende skal stille plastikkrus op i en kejleformation. Nu skal hvert hold forsøge at ramme modstanderens krus. Der spilles med en bordtennisbold. Når et krus bliver ramt, så skal det tømmes for øl eller anden væske, som er i.

Vinderholdet er det hold, der først har ramt alle modstanderens krus.

Drukspil 7: Pyramide

Her er der også tale om et klassisk drukspil. Det kræver, at du har et spil kort, hvis du vil spille det. Det er ét af de mest spillede drukspil her i landet. Derfor er det også et spil, som de fleste allerede kender reglerne til. Hvis du ikke kender reglerne til spillet, så er de opridset herunder.

Reglerne er faktisk meget simple. Man skal bruge et sæt kort. Hver deltager skal have fire kort hver, afhængigt af, hvor mange, der er med. Herefter får man lidt tid til at kigge på sine kort, så man kan lære dem at kende. Dernæst skal man placere dem med billedsiden ned. Spilleren skal huske kortene og rækkefølgen.

Nu skal man lægge 10 kort op i en pyramide. Spillet starter ved at man vender et kort ad gangen fra denne pyramide. Hvis der er en spiller, der har det kort, der bliver vendt, så må de give en række slurke ud til en anden spiller. Hele idéen med spillet er, at man gerne må lyve om, hvorvidt man har de kort, der vendes.

Vedkommende der får slurkene, kan derfor gætte om giveren lyver eller ej. Hvis man gætter rigtigt, så skal giveren drikke et dobbelt antal slurke af det, der er givet ud. Hvis man gætter forkert, så skal man selv drikke et dobbelt antal slurke. Man starter med en slurk i nederste række, som stiger med én for hver række.

Drukspil 8: Flip Cup

Her er der også tale om et spil, som langt de fleste kender til. Man skal være delt op i to hold, der står på hver sin side af et aflangt bord. Hver person skal forsøge at få et plastikkrus til at flippe, så det lander med munden nedad. Når det er lykkes for én, så går turen videre til den næste på holdet, indtil alle er færdige.

Drukdelen består selvfølgelig af, at hvert krus er fyldt med øl eller anden form for væske. Derfor skal kruset også tømmes, inden du kan forsøge at flippe det, så det lander rigtigt. Det er ikke et spil, du skal bruge specielt meget til. Faktisk skal du ikke bruge andet end plastikkrus og alkohol.

Drukspil 9: Snyd

Snyd er et klassisk drukspil med terninger. Det er et spil, som alle kender eller kan lære reglerne til. Derfor er det også blevet umådeligt populært. For at kunne spille det, skal man bruge fem terninger til hver spiller. Der skal også bruges et raflebæger. Når alle har fået dette, så skal de slå med deres terninger og skjule dem.

Dernæst skal man forsøge at gætte på antallet af terninger. Hvis det fx er første runde med 20 terninger i alt, så kan man gætte på, at der er fem seksere. Turen går videre til næste spiller, som enten skal gætte på et antal, der er højere eller løfte sit raflebæger, hvis han eller hun ikke tror, at der er fem seksere.

Check Also

25 års jubilæum

25 års jubilæum

Det er noget helt unikt at kunne fejre et 25-års jubilæum. Det er gældende, uanset ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *