Home / børn / Skattejagt for børn
skattejagt for børn

Skattejagt for børn

Sådan laver du en sjov skattejagt til børnefødselsdagen

Når det kommer til at lave en sjov skattejagt, handler det om én ting: Børnene skal have det sjovt. Hvordan sikrer du, at de har det sjovt? Det kan du læse her. 

Skattejagt er noget af det sjoveste for børn, når de er til fødselsdage. Det er det, fordi det gør, så børn kan leve sig ind i et univers. 

Nedenunder kan du læse, hvad der skal til for at skabe en god skattejagt til børnefødselsdagen.

Skab et univers til skattejagten

Først og fremmest er det vigtigt, at I skaber et godt univers. Det kan være, at I vælger, at det skal være en skattejagt, hvor børnene er klædt ud. Det kan være et univers, der er inspireret af julemænd og julenisser. Så kan man eksempelvis pakke nogle af posterne ind i julegavepapir og åbne dem med en julesang. På den måde er der noget, børnene kan leve sig ind i. Det behøver selvfølgelig ikke at være jul, det kan også være alt muligt andet som eksempelvis Halloween, pirater, røvere, politi, dyr eller lignende. 

Lav forskellige poster med forskellige udfordringer til skattejagten

Så kan der være forskellige poster, hvor en masse forskellige ting skal udføres. Det kan eksempelvis være, at der ved en post er gåder, der skal besvares. Så er der et andet sted, hvor man skal løbe på tid. Så er der en tredje post, hvor man skal opdigte en røverhistorie. Og så videre og så videre. Nøglen er egentlig bare, at børnene har det sjovt og nyder, hvad de laver. 

Lav et nemt kort for børnene

Det er sjovt for børn at prøve at navigere rundt med et kort. Det gør, at de har noget at skulle gå efter. Det er sjovt, fordi børn på den måde kan føle, at de skal finde vej til næste post. 

Kortet skal være så nemt at finde rundt i, at det ikke skaber problemer. 

Lav ekstra ting ved hver post

I kan gøre det sådan, så der er ekstra ting ved hver post. Det kan eksempelvis være, at hvis der er nogen, der udfører en opgave særligt godt, så får de en pose slik. Det er nok ikke noget, der vil falde i dårlig smag hos den enkelte dreng eller pige. Det er formentlig kun noget, der vil motivere ekstra meget. 

Derfor er skattejagt så godt for børnene

Der er mange grunde til, at det er godt for børn at lave skattejagt. Først og fremmest kommer de til at bevæge sig. For det andet så hygger de sig i hinandens selskab. Dernæst er det noget, der skaber et fællesskab. Børnene kommer til at føle sig som en kollektiv gruppe, og det er noget, de ikke vil glemme. 

Skattejagt er noget, som børnene ofte husker i lang tid. Skattejagt er et godt minde, hvis det bliver udført på den rigtige måde. Det er noget, der kan skabe et godt og sundt fællesskab i børneflokken. 

Godt at få frisk luft til skattejagten

Man kan selvfølgelig vælge at lave skattejagt indenfor, men det er godt for børnene at komme lidt ud. Derfor er det ikke dumt at lave en skattejagt udenfor. Det er smartest at lave skattejagten et sted, hvor der ikke er vej i nærheden. Det betyder meget, at der ikke er veje i nærheden, da det øger sikkerheden. Derfor er en skov nok bedre.

Check Also

julelege-for-børn

Julelege for børn

Sjove julelege perfekt for børn! Her kan du læse om tre julelege, der er perfekte ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *