Home / Fest / Sjove spørgsmål til sjov quiz
sjove quiz spørgsmål

Sjove spørgsmål til sjov quiz

Er du på udkig efter sjove spørgsmål, der let kan indsættes i den sjove quiz som du er ved at sætte sammen til den næste fest? Så har vi lige det du søger her!

En klassisk og sjov festleg er at afholde en quiz med et par sjove spørgsmål. Her i guiden har jeg samlet nogle sjove og opfindsomme spørgsmål som omhandler det meste mellem himmel og jord. Hvis man vil gøre det rigtig sjovt så kan man eventuelt før at quizzen begynder vælge at dele deltagerne op i hold så de på den måde dyster mod hinanden. Man kan også vedtage at det er det hold, der først klarer en anden opgave, som får lov at svare på spørgsmålet (kig eventuelt på den store liste med festlege for at få ideer og inspiration til det) eller man kan blot vedtage at det hold, der først råber: “Svar” får lov at få muligheden for at besvare spørgsmålet.

Ligeledes er det også en god ide at vedtage at der er noget på spil for holdet som ikke svarer korrekt på deres spørgsmål. Hvis et hold får lov at komme med et svar og dette svar er forkert, så kan man eventuelt aftale på forhånd at dette hold mister et point. Denne regel har den plus effekt at holdene ikke råber op i munden på hinanden, og holdene prøver derfor formentligt kun at besvare spørgsmålet hvis de ved at de har en god chance for at svare rigtigt.

Herunder kommer spørgsmål som du kan bruge til en sjov quiz.

Sjove Quiz Spørgsmål om alt mellem himmel og jord

-Hvilken person bliver på Google googlet endnu mere end Jesus? SVAR: Justin Bieber

-Hvad hedder den største ø i hele verden? Svar: Grønland

-Hvor stor er jordens diameter? Svar: Den er 12.700 km lang

-Hvad hedder det største hav i hele verden? SVAR: Stillehavet

-I hvilket årstal døde prinsesse Diana? Svar: 1997. Eventuelt kan man få et bonuspoint ved at nævne dødsårsagen: biluheld.

-Hvor mange knogler er der i en menneskekrop? Svar: 206

-Hvor mange grader er der i en cirkel? 360 grader

-Hvor mange tænder er der normalt i en voksens mund? Svar: 32

-Hvor mange stjerner er der i det amerikanske flag? Svar: 51

-Hvad er det største dyr, der lever på land? Svar: elefanten

-Hvornår gik det første menneske på månen? Svar: 1969

-Hvad hed de to grundlæggere af firmaet Apple? Svar: Steve Jobs og Steve Wozniak

-Hvem lavede nummeret Nede Mette? Svar: Blak

-Fødes kaniner blinde? Svar: Det gør de.

-Jeg skyder, men jeg dræber aldrig. Hvad er jeg? Svar: Et kamera.

-Hvad hed den spanske diktator der døde i 1974? Svar: Franco

-Hvor gammel bliver en vild mus i gennemsnit? Svar: 4 måneder

-Hvad er det største kattedyr i hele verden? Tigeren

-Hvorfor sover krokodiller ofte med munden lukket? Svar: Det er for at køle af, da de ikke har nogle svedkirtler, så de sveder gennem munden.

 

Det var alle de sjove spørgsmål for nu

Det var alle spørgsmålene for nu! Hvis du synes at der er nogle af spørgsmålene der er for svære, så kan du eventuelt vedhæfte nogle svarmuligheder så deltagerne har en lidt lettere chance ved at svare rigtigt på spørgsmålet.

Hvor mange sjove spørgsmål skal man bruge?

Der er ikke nogen fast regel for hvor mange spørgsmål man skal inkludere i sin quiz. Det er op til den enkelte arrangør at vurdere, og det gælder også om at lave en quiz der er tilpas lang, men heller ikke for lang så den ikke når at blive kedelig. Hvis quizzen varer en 20 minutters tid til en halv time, så plejer dette ofte at være passende og man kan måske vælge at dele quizzen op i flere runder så man har en lille pause imellem hver. Dette gør også at det giver god mening at lave runder, der har forskellige temaer. Man kan fx lave runder der benytter sig af nogle af disse:

  • Hovedstæder
  • Stater i USA
  • Spørgsmål om musik
  • Sjove facts om dyr
  • Sjove spørgsmål om sprog
  • sjove spørgsmål om matematik

På denne måde sikrer man at man kommer godt rundt i alle afkroge og hvis man har nogle deltagere som fx er dårlige til et emne, så kan det være at de kan komme stærkt på banen i næste runde, hvor der måske er et emne, de er knivskarpe i.

 

Videoen herover kan måske give dig lidt mere inspiration hvis du mangler flere spørgsmål at stille til dine gæster. Hvis du mangler flere spørgsmål så prøv at tænke i de baner, der er beskrevet herover i forhold til emnerne. Hvis man løber tør for ideer så tag fat i et nyt emne. Hvis man fx sidder og tænker over sjove musik spørgsmål som man kan stille til sine gæster så kan man dernæst gå videre til spørgsmål der handler om dyr eller måske om sprog. På den måde løber man aldrig tør for spørgsmål at stille!

Check Also

25 års jubilæum

25 års jubilæum

Det er noget helt unikt at kunne fejre et 25-års jubilæum. Det er gældende, uanset ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *