Home / Fest / Takkekort

Takkekort

I forbindelse med festlige anledninger er det normalt at sende et takkekort til sine gæster. Et takkekort viser, at man er taknemlig for, at gæsterne kom og for de fine gaver. Dette gør man typisk i forbindelse med formelle anledninger, som f.eks. bryllupper, konfirmationer eller barnedåb. 

Hvad skal der stå i takkekortet?

Afhængig af din relation til folk kan det være svært at finde ud af, hvad man skal skrive i takkekortet. Nogle skriver en generel tekst, som alle gæsterne modtager, imens andre gerne vil gøre dem forskellige. Gå i tænkeboks, så du kan finde ud af, hvad du skal skrive til gæsterne.

Hvordan skal et takkekort se ud?

Takkekort kan se ud på mange forskellige måder. Det kommer bl.a. an på, hvad dine forventninger er til kortene, samt hvor mange penge du gerne vil bruge på dem. Det er muligt at bestille kort online, men nogle vælger også at klippe og klistre. Det skyldes, at kortene bliver mere personlige, når du selv skriver teksten. På internettet kan du blive inspireret til, hvad andre danskere har skrevet i deres kort. 

Et takkekort er som regel kort og præcist, hvor du kommer af med dit budskab om at takke gæsterne. Du kan indsætte et billede af dig og din partner, hvis det f.eks. er i forbindelse med bryllup. På denne måde gør du kortene endnu mere personlige. 

Teksten er vigtig 

Det er en god ide, at du overvejer, hvad der skal stå i takkekortene. Det er vigtigt, at det er kort og præcist, så du ikke ender med at skrive en hel roman. Hvis du søger inspiration på internettet, vil du hurtigt opdage, at de fleste skriver noget i stil med: ”Tak for opmærksomheden på vores bryllupsdag. Vi havde en dejlig dag”. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så du bør skrive det, som du har på hjertet. Uanset hvad du skriver, så vil folk være taknemlige over, at du gider at bruge tid på at sende et takkekort af sted. Skriv, hvad du føler for, så takkekortene kan blive sendt af sted. 

Gør teksten så populær som mulig 

Et takkekort skal afspejle din personlighed, så folk kan mærke, at dine ord kommer direkte fra hjertet. Hvis du er meget humoristisk, så bør kortet med garanti indeholde nogle af dine jokes. Der er mange familier der gemmer et takkekort til dem selv, så de har et minde fra deres festlige anledning. Hvis du vælger at få kortene lavet online, så bør du sammenligne priser. På denne måde kan du se, hvilken hjemmeside der kan give dig den bedste pris. Der kan hurtigt blive dyrt at bestille kort til alle gæsterne. Nogle hjemmesider er gode til at give en samlet pris, ud fra hvor mange kort du gerne vil bestille. 

Få styr på designet i kortet

Tænk over, hvordan designet på dine kort skal se ud, så du har en ide om, hvad du skal gå efter. Ofte har der været en form for tema til festen, hvilket fint kan føres videre til takkekortene. Få tankerne på plads, så du ikke skal bruge unødvendig tid på takkekortene. Når de først er blevet sendt af sted, så vil du automatisk slappe mere af.

Check Also

25 års jubilæum

25 års jubilæum

Det er noget helt unikt at kunne fejre et 25-års jubilæum. Det er gældende, uanset ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *