Home / Fest / Selskabslege
selskabslege

Selskabslege

Selskabslege – de sjoveste selskabslege til festen!

Står du overfor at skulle holde en fest for dine venner, bekendte eller familie, og er du i den forbindelse allerede godt i gang med diverse planlægninger, der skal sørge for, at det bliver en rigtig god fest, som hverken du eller dine gæster sent vil glemme? Så er du sikkert ved at have godt styr på mange af de praktiske ting såsom mad, bordopdækning, invitationer og eventuelt leje af et festlokale. Måske har du også fået pyntet op, lagt drikkevarerne på køl og fundet det tøj frem, som du gerne vil have på. Det eneste, du således mangler, er nogle glade og festklar gæster, der er klar til at have en rigtig sjov aften. Når det så er sagt, så kan det være, at der er noget, du har glemt – noget meget vigtigt.

Der kan være behov for underholdning til at skabe den gode stemning

Når man holder en god fest, er det nemlig også en idé at sørge for en eller anden form for underholdning. Til nogle fester er det nok med en god playliste, der kan få alle i den rette stemning, men det er sjældent nok. Og her er der ikke tale om, at du skal ud og investere i dyr underholdning i form af for eksempel en komiker eller andet, der kan bringe masser af smil frem – tvært i mod. Der er nemlig ikke nogen grund til at spendere så mange penge for noget, som der ligger lige for næsen af dig.

Du behøves ikke nødvendigvis at investere i underholdning 

Når man er flere mennesker samlet, som alle er i godt humør, og som er klar til at have en god fest sammen, så er der nemlig ikke noget, der er mere ideelt end at bruge den gode energi og gøre den til noget sjovt. Og det kan man gøre på flere måder, ofte er det dog nogle gode og sjove selskabslege, der gør det helt store udslag. For de første er de gode, når man skal lære hinanden lidt bedre at kende, det er nemlig ikke sikkert, at du har en vennekreds, hvor alle er bekendte med hinanden. Derudover er det også en ideel start, når man skal have folk til at drikke nogle gode drinks, idet det ofte er muligt at inkorporere nogle reglerne i legene, der indebærer, at man får slukket sin tørst.

Tegn og gæt er en sikker klassiker, og den leg slå aldrig fejl

Og her er der især en leg, som der er særlig yndet herhjemme. Og her er er tale om Tegn og Gæt. Det er en leg, der er blevet gennemført et utal og gange, og derfor er det med sikkerhed også en leg som de fleste, hvis ikke alle gæsterne kender. Den er nemlig så basal og så brugt, at det er svært at være en fest med selskabslege den foruden. For at krydre den lidt ekstra, så den bliver hylemorsom og en smule nyskabende, så kan man aftale, at det hele skal foregå med for eksempel pølser i stedet for en blyant. Med pølserne dyppet i for eksempel ketchup skal de forskellige tegninger således tegnes og efterfølgende gættes af holdkammeraterne.

Agurkestafet er særdeles velegnet til havefester og store arealer, hvor man kan komme op i fart 

En anden leg, som der heller aldrig slår fejl, og som kan bringe masser af latter og glæde med sig, er agurkestafetten. Den er særligt velegnet, hvis vejret er godt, og man kan være udenfor. Her er der nemlig ikke bare tale om en helt almindelig form for stafet. For selvom man får sved på panden, og det gælder om at komme først i mål som hold, så er der et lille men. Der skal nemlig ikke blot løbes her, der skal nemlig løbes med en agurk mellem benene. På den måde bliver det hele pludselig en smule sjovere, men det bliver bestemt også hylemorsomt at være tilskuer til, idet det ikke ligefrem ser yndefuldt ud, når man løber afsted med sin agurk mellem benene. 

’Hvem er jeg’ er den leg, som alle kender helt tilbage fra folkeskolen 

Sidst men ikke mindst er der legen, ’hvem er jeg’. Her bliver den enkelte deltager udsyret med en lap i panden på en eller anden kendt person, og så går det så ud på via spørgsmål at gætte sig frem til, hvem man er. De andre deltagere må kun besvare med ja og nej, og derfor skal de spørgsmål, som man stiller, være yderst velvalgte. Man kan konkurrere med hinanden om, hvem der med færrest spørgsmål, får gættet sig frem til, hvem de er, og denne person har så vundet legen.

Check Also

gæt og grimasser

Gæt og Grimasser

Gæt og grimasser – derfor skal du spille dette Man kan altid finde noget at ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *