Home / børn / Børnelege
børnelege

Børnelege

Derfor skal du lave nogle sjove børnelege med dit barn ofte
Der er rigtig mange grunde til, at det er meget vigtigt, at du vælger at lege med dit barn og laver en masse aktiviteter med barnet. Dem vil vi her komme ind på. 

Børn må aldrig blive forsømt. Det er tragisk, hvis de bliver det. Allerede dér har vi en så god grund til, at du skal lege med dine børn, at det egentlig er nok i sig selv. Men der er selvfølgelig mange flere, så hvorfor stoppe?
Her er grundene til, at du skal lave nogle sjove børnelege med dit barn. Ofte. 

10 sjove børnelege

Hvis du skal lege med børnene, så har du mange muligheder. Det gør sig gældende, uanset om det er lege til en børnefødselsdag eller blot en lørdag formiddag med dit eget barn. Hvis du har svært ved at finde en god leg, så kan du herunder finde 5 sjove børnelege. Derfor er der sandsynligvis også én af disse, der tiltaler dig.

1. Gemmeleg

Én af de lege, der aldrig kommer til at gode af mode, er den velkendte gemmeleg. Det er en leg, alle kender, og det er netop derfor, den er så god. Der er ikke regler eller andet, der skal forklares, inden man går i gang. Du kan blot sige til barnet eller børnene, at I skal lege gemmeleg, og så ved de, hvad de skal gøre.

Én af de øvrige fordele ved denne leg er, at den kan leges både inde og ude. Hvis det er godt vejr, så er det en god idé at lege udenfor. Er vejret ikke til det, så kan I blot holde jer indenfor. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at det er en god leg. I kan selvfølgelig lave jeres egne regler til legen, såfremt dette ønskes.

2. Skibet er ladet med

Til denne leg skal man bruge en bold eller deslige. Alle børn skal sidde i en rundkreds. Når legen starter, skal én af børnene sige “Skibet er ladet med H”, hvorefter de skal trille eller kaste bolden hen til en anden. Efter dette, skal alle tælle langsomt ned fra 10, mens den, der har bolden, skal nå at sige et ord med H.

Hvis han eller hun når dette, så skal skibet kastes videre. I samme ombæring skal man sige “Skibet er ladet med…”. Her kan barnet selv vælge bogstavet, som ordet skal begynde med – det kunne fx være B. Et svar må dog kun bruges én gang. Legen fortsætter indtil, der er én, der ikke kan komme med et svar.

3. Bjørnen sover

Her er der tale om en klassisk leg for de mindste. Det er en leg, der går ud på at en person skal lege bjørn. Han eller hun skal ligge krøllet sammen på gulvet. Resten af deltagerne skal gå rundt om bjørnen og synge:

”Bjørnen sover, njørnen sover, i sin lune hule. Han er ikke farlig, når man blot er varlig, men man kan dog, men man kan dog ikke på ham tro.”

Dernæst skal bjørnen vågne og forsøge at fange én af de andre. Den som bjørnen fanger, skal være bjørn næste gang eller skal forlade spillet til alle er fanget. De fleste vælger dog at lade ham eller hende, der bliver fanget, blive bjørn i næste runde.

4. Banke, banke bøf

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er de færreste børn, der ikke kender denne leg. Det er nemlig én af de mest klassiske børnelege, der findes. Dertil er det også en leg, der både kan leges inde og ude. Den er dog svær at bruge, hvis man skal finde en god leg sammen med sit barn, da der skal være flere deltagere.

Det er dog en god leg, hvis I er flere børn. Man står skal stå i rundkreds, og så er der en, der går rundt om rundkredsen. Personen, der går rundt om rundkredsen skal sige ”Banke, banke”. Når han eller hun er nået til en person, han eller hun gerne vil vælge, så skal vedkommende sige ”Bøf”.

Når der er blevet sagt ”Bøf”, så skal man løbe hver sin vej rundt om rundkredsen. Det gælder om at komme først hen til hullet i rundkredsen. Den der kommer sidst, skal dernæst være ham eller hende, der skal vælge den næste person, han eller hun vil løbe imod.

5. Stå-Trold

Dette er også en meget populær leg. Man skal være fra min. tre personer til denne leg. Det er en god leg, da den er simpel og nem at forklare til dem, der skal være med. Den ene deltager skal være Fanger. Han eller hun skal løbe rundt og forsøge at fange de andre, der er med i legen.

Når der Fangeren har fanget en person, så skal han eller hun sige “Ståtrold”. Hvis man er blevet fanget og er blevet til en Ståtrold, så skal man stå stille med spredte ben. De andre, der ikke er blevet fanget endnu, skal nu forsøge at kravle mellem benene på Ståtrolden, mens de siger ”Fri”.

Hvis de når at gøre dette, inden de bliver fanget, så er Ståtrolden fri, og må være med i legen igen. Det er en leg, der enten er slut, når Fangeren har fanget alle de andre, eller at man ikke gider mere. Det er en leg, der kræver en vis mængde plads. Derfor er det en leg, der er bedst at lege udenfor.

Skab et bånd med dit barn

Der vil altid være et bånd mellem børn og forældre. Uanset om det er godt eller skidt, så er der et bånd. Selv mellem børn og forældre, der aldrig har set hinanden, er der et bånd. Det er desværre bare usynligt.
Ved at du vælger at lege med dit barn, kommer I tættere på hinanden. I vil smile sammen. Grine sammen. Lege sammen. Elske hinanden. Give hinanden opmærksomhed. Være der for hinanden. Det er smukt at lege med sit barn. Det er det, fordi det skaber glæde. Eufori. Børns største rollemodeller er deres forældre. Det er et markant ansvar, som du skal være voksen nok til at kunne håndtere. Det kræver, at du er der for dine børn hele tiden. De fortjener at føle sig værdsat. Det vil de føle, når du leger med dit barn. 

Kærlighed hænger sammen med børnelege

Det er altafgørende med kærlighed til sine børn. Det er det, der gør, at barnet føler sig værdsat og har en plads i livet. Det er selvfølgelig noget, du skal gå meget op i at vise dit barn. Kærligheden kommer før alt andet. Det er meget vigtigt for barnet at få masser af opmærksomhed af sine forældre. Derfor er der lidt en farlig tendens at spore hos både børn og forældre i dag. Det kan nemlig hurtigt godt blive lidt for meget ”jeg tjekker lige min iPhone”-tid. Det er ikke særlig godt. Der skal være fokus på barnet. 

Skab energi og overskud

Når du vælger at lege med dit barn, skaber du positiv energi i luften. Og så er det vildt sjovt. Du får et kæmpe smil på læberne, og bedst, som du troede, at man ikke kunne smile større, end du gør, smiler dit barn dobbelt så stort. Det giver så meget energi og overskud. Både til dig og dit barn. Det er en rar følelse, der vækker genklang. For det smitter nemlig andre folk på en positiv måde, når man ser et barn have det skønt med sine forældre. 

Styrk dit barn med en sjov børneleg

Du kan styrke dit barn på flere forskellige måder, når I leger. Det kan blandt andet være, at du laver lege, hvor barnet skal bruge sin fantasi. På den måde styrkes barnets fantasi. Det er aldrig dårligt med en god fantasi, så det kan du bare blive ved med at gøre lige så tosset, du vil. Til gavn for dig og barnet.

Check Also

fastelavns-lege

Fastelavns lege

Sådan gør du fastelavn ekstra sjov Det kan være, at du kender nogle børn, som ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *