Home / børn / Børnelege
børnelege

Børnelege

Derfor skal du lave nogle sjove børnelege med dit barn ofte
Der er rigtig mange grunde til, at det er meget vigtigt, at du vælger at lege med dit barn og laver en masse aktiviteter med barnet. Dem vil vi her komme ind på. 

Børn må aldrig blive forsømt. Det er tragisk, hvis de bliver det. Allerede dér har vi en så god grund til, at du skal lege med dine børn, at det egentlig er nok i sig selv. Men der er selvfølgelig mange flere, så hvorfor stoppe?
Her er grundene til, at du skal lave nogle sjove børnelege med dit barn. Ofte. 

Skab et bånd med dit barn

Der vil altid være et bånd mellem børn og forældre. Uanset om det er godt eller skidt, så er der et bånd. Selv mellem børn og forældre, der aldrig har set hinanden, er der et bånd. Det er desværre bare usynligt.
Ved at du vælger at lege med dit barn, kommer I tættere på hinanden. I vil smile sammen. Grine sammen. Lege sammen. Elske hinanden. Give hinanden opmærksomhed. Være der for hinanden. Det er smukt at lege med sit barn. Det er det, fordi det skaber glæde. Eufori. Børns største rollemodeller er deres forældre. Det er et markant ansvar, som du skal være voksen nok til at kunne håndtere. Det kræver, at du er der for dine børn hele tiden. De fortjener at føle sig værdsat. Det vil de føle, når du leger med dit barn. 

Kærlighed hænger sammen med børnelege

Det er altafgørende med kærlighed til sine børn. Det er det, der gør, at barnet føler sig værdsat og har en plads i livet. Det er selvfølgelig noget, du skal gå meget op i at vise dit barn. Kærligheden kommer før alt andet. Det er meget vigtigt for barnet at få masser af opmærksomhed af sine forældre. Derfor er der lidt en farlig tendens at spore hos både børn og forældre i dag. Det kan nemlig hurtigt godt blive lidt for meget ”jeg tjekker lige min iPhone”-tid. Det er ikke særlig godt. Der skal være fokus på barnet. 

Skab energi og overskud

Når du vælger at lege med dit barn, skaber du positiv energi i luften. Og så er det vildt sjovt. Du får et kæmpe smil på læberne, og bedst, som du troede, at man ikke kunne smile større, end du gør, smiler dit barn dobbelt så stort. Det giver så meget energi og overskud. Både til dig og dit barn. Det er en rar følelse, der vækker genklang. For det smitter nemlig andre folk på en positiv måde, når man ser et barn have det skønt med sine forældre. 

Styrk dit barn med en sjov børneleg

Du kan styrke dit barn på flere forskellige måder, når I leger. Det kan blandt andet være, at du laver lege, hvor barnet skal bruge sin fantasi. På den måde styrkes barnets fantasi. Det er aldrig dårligt med en god fantasi, så det kan du bare blive ved med at gøre lige så tosset, du vil. Til gavn for dig og barnet.

Check Also

Udendørs lege

Her kan du læse om tre sjove lege, du kan lege udendørs med dine børn.  ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *