Home / børn / Julelege for børn
julelege-for-børn

Julelege for børn

Sjove julelege perfekt for børn!

Her kan du læse om tre julelege, der er perfekte for børnene. 

Når julen er over os, er der mange lege og lignende, der bliver en realitet. Julen er en højtid, hvor der er fokus på hygge og sammenhold. Derfor er det også godt, hvis børn har mulighed for at have det sjovt i fællesskab. Børn fortjener nemlig at være fælles om højtiden, og det kan de være, hvis du laver en af tre gode julelege.  

1: Find pebernødden

Det er lidt af en dansk klassiker, som altid er populær hos de yngste. Det handler om, at du gemmer en pebernød og prøver at se, om dit barn kan finde den. Der kan være en præmie på højkant, som gør det hele lidt mere spændende. Det kan være, at de skal finde en pebernød under bordet eller måske endda i køleskabet. Jo mere skørt et sted du gemmer pebernøden, jo sjovere bliver det for dit barn enten at finde den eller få vide, hvor pebernøden lå. Det handler bare om, at du tager lidt tid ud af kalenderen og nyder stunden med dit barn. Jo mere fokus du har på dit barn, mens I leger, jo sjovere bliver det for begge. 

Det er også en leg, som kan leges med flere børn. Det er sågar også en leg, du kan være en del af sammen med dit barn. Der er rigtig mange fordele ved at lege find pebernødden. 

2: Julequiz

Lav en julequiz med dit barn. Det kan være en quiz, der handler om alt mellem himmel og jord. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad det skal handle om. Det kan handle om julen, men det kan også handle om sportsudøvere eller bøger. Det er, hvad I finder mest relevant og spændende. Det er ikke til at sige, hvad I vælger, at det skal være, men uanset hvad får I det sjovt. I kan selvfølgelig gøre, så der kommer til at være noget på højkant. Det kan eksempelvis være en gave eller noget i den stil. Det kan kun styrke legen og den glæde, der vil være forbundet med at quizze på livet løs. 

3: Julegemmeleg

Det er en gemmeleg, hvor I gemmer alt, der har med jul at gøre. Det kan være, at du gemmer nisserne eller måske gemmer gaverne. Det kan også være, at du pakker juletræet væk og gemmer det fra barnet. Det gør, at barnet vil gøre alt for at finde tingene igen, da der helst skal være lidt af en god julestemning. Ellers er det jo ikke ægte jul. Derfor skal du gøre dit ypperste for, at barnet får en udfordrende julegemmeleg, barnet vil synes er sjov.

Check Also

sjov børnefødselsdag

Hold den sjoveste børnefødselsdag i haven

Vores fødselsdage i barndommen er noget vi alle kan se tilbage på. De fleste har ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *