Home / børn / Fastelavns lege
fastelavns-lege

Fastelavns lege

Sådan gør du fastelavn ekstra sjov

Det kan være, at du kender nogle børn, som glæder sig ufatteligt meget til fastelavn. Selvom dagen i sig selv er god, kan du være med til at gøre den bedre og sjovere. 

Der findes en hel del ting, som du vil kunne gøre, både hvor kreativiteten og andre ting kommer på spil. Her er det virkelig kun din fantasi, som kommer til at sætte grænser, for der findes alverdens ting, som du vil kunne gøre for at gøre dagen sjovere. 

3 sjove fastelavnslege

Fastelavn er en årlig tradition, som mange danske børn er glade for. Det skyldes, at det er en dag, der byder på en masse sjov og leg. Hvis du skal holde en fastelavnsfest for en gruppe børn, fx dit barns skoleklasse, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du nemlig finde tre sjove fastelavnslege.

1. Bide til bolle

Her er der tale om en dansk leg, der er blevet populær i løbet af de seneste år. Det er ikke uden grund, at det er blevet en populær leg. Det er nemlig rigtig sjovt, hvorfor der er mange, der rigtig godt kan lide den. Den er også meget simpel at lege, om end det kræver lidt, når man skal gøre klar til denne leg.

Bollerne skal placeres på en snor og skal placeres så højt, at deltagerne lige akkurat ikke kan nå dem. Derfor er de nemlig nødt til at hoppe efter dem, hvis de skal bide af dem. Det skal de blive ved med, indtil de har fået spist hele bollen. Det er selvfølgelig ham eller hende, der er først færdig med sin bolle, der vinder.

Hænderne skal holdes på rygge imens, så man ikke bruger dem som opdrift. Man kan gøre legen både sjovere og sværere ved at give deltagerne et bind for øjnene. Det er dog ikke noget, man skal.

2. Slå katten af tønden

At slå katten af tønden er en sjov leg, som har været brugt i mange år. Den oprindelige leg er dog ikke helt så harmløs, som den er i dag. Før i tiden var der nemlig ofte en levende kat inde i tønden, som ville løbe styrte væk, når bunden blev slået ud, fordi den var så bange. Det er dog mere end 125 år siden, at man gjorde dette.

Idéen med dette var, at katten skulle være symbol på alt det onde, som man gerne vil slippe af med, hvorfor man gjorde det til en tradition at slå det væk. Heldigvis gik man væk fra dette, da man gik over til at bruge en død kat eller en kat lavet af strå og klude. Ingen af delene bliver dog brugt den dag i dag.

I dag er der blot godter indeni, som selvfølgelig skal fordeles mellem dem, der har været med til at slå katten af tønden. Der skal desuden også uddeles en krone til en kattekonge og en kattedronning. Det er ikke altid, at man vælger at udnævne en kattekonge og -dronning, da nogle børn kan føle sig lidt snydt.

3. Ringridning

Dette er også en meget populær leg. Før i tiden var det meget normalt at hænge en lille ring op i galge langt over jorden. Dem, der var med til legen, skulle ride i galop hen mod ringen. Alt imens de skulle gøre dette, så skulle de forsøge at fange ringen ved hjælp af en lang stok, som de har med, når de rider mod ringen.

Vinden af legen var ham eller hende, der først havde fået ringen med sig tre gangen. Han eller hun blev så udnævnt til konge, mens andenpladsen blev udnævnt som prins. Det er selvfølgelig også meget normalt, at der var en form for præmie. I dag kan præmien fx være en pose slik eller en kold sodavand.

Det er også en populær leg i dag, men dog i et lidt andet omfang. I dag er det ikke på ryggen af en hest, at man leger denne leg. Det er dog muligt at lave ringridning på en cykel, løbehjul eller måske to-og-to med en trillebør. Der er rigtig mange sjove muligheder i denne sammenhæng.

Gør fastelavn sjovere for børnene 

Fastelavn kan være en rigtig sjov dag for børnene, som de går og ser frem til i lang tid. Netop af den grund, er det også vigtigt, at du gør en indsats for at gøre dagen sjovere. 

Det kan gøres på mange måder, men der er dog nogle ting, som skiller sig lidt ud. En rigtig god samt kreativ ide, kunne være at du selv klædte dig ud – på den måde er du med til selv at skabe en god stemning, og du vil måske endda kunne bringe et smil frem på læben af de små. 

Her findes der utallige ideer til, hvad du kan klæde dig ud som, og det er virkelig kun fantasien som sætter grænser. En velkendt figur fra en børneserie, et dyr eller noget helt tredje – der findes uendelige muligheder, og det er bare med at vælge, hvad du selv mener er bedst. 

Det er dog ikke det eneste, som kan være med til at gøre dagen sjovere. Hvis du pynter op, er det også med til at ændre stemningen for det bedre. Børnene ser på den måde ikke, hvad de er vant til og igen virker det hele nyt og spændende. 

Samtidigt med at der er pyntet op, kan det også være en rigtig god ide at lege nogle lege. På den måde vil der komme rigtig sjov i den – både for dig, men også for børnene. 

Check Also

julelege-for-børn

Julelege for børn

Sjove julelege perfekt for børn! Her kan du læse om tre julelege, der er perfekte ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *