Home / Fest / Sjove taler til fest
sjove taler til fest

Sjove taler til fest

Sådan holder du en sjov tale til festen

For det første er det bestemt ikke alle, der bryder sig om at tale foran en forsamling, så stort skulderklap til dig, der alligevel kaster dig ud i det. 

Det kan være svært at finde på sjove emner til taler, og du er måske også nervøs for, at dine jokes falder til jorden i den store forsamling, og at ingen griner af dine vittigheder. Fortvivl ikke, for der er masser af gode råd at hente i denne artikel, så du kan holde en sjov tale til festen.

Sjove emner til talen

Du skal selvfølgelig tage udgangspunkt i festens midtpunkt – nemlig ham, hende eller de, der holder festen. Har du svært ved at komme på emner, så prøv at tage udgangspunkt i hans eller hendes navn. Hedder værten for eksempel Sarah, så byg talen op på følgende måde:

  • S – sindssygt mandeglad.
  • A – altid for sent på den.
  • R – ringe til ordsprog.
  • A – Altid fuld af gode og mindre gode idéer.
  • H – hidsigt temperament.

På den måde får din tale et sjovt og meget personligt udgangspunkt, der helt sikkert vil vække smil på både værts og gæsters læber.

Hvordan holder du den sjove tale?

Mange er nervøse for at rejse sig op og holde talen. Ofte betyder det ingenting for hverken gæster eller vært, og værten vil blive så glad for, at du vil tale for ham eller hende. Nu har du styr på indholdet af talen, men der er dog enkelte små fifs, som kan gøre din tale endnu bedre.

Du skal nemlig huske at holde pauser i talen og smile – det giver ro på, og så bliver du heller ikke forpustet.

Derudover skal du øve talen grundigt, så du ikke bliver for afhængig af dit papir med talen på. Det giver en helt anden sikkerhed og ro, og måske kan du til og med freestyle lidt.

Check Also

25 års jubilæum

25 års jubilæum

Det er noget helt unikt at kunne fejre et 25-års jubilæum. Det er gældende, uanset ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *