Home / Julefrokost / Underholdning til julefrokost
underholdning julefrokost

Underholdning til julefrokost

Underholdning til julefrokost – 5 sjove indslag

Julefrokostlege er noget, man aldrig bliver for gammel til. Hvis du skal holde en julefrokost, så bør du klargøre en form for underholdning. I denne sammenhæng er der et væld af gode muligheder. Derfor kan du bestemt også finde en eller flere lege, der tiltaler dig. Herunder får du blandt andet fem gode forslag.

Sjov julefrokost underholdning

1. Julequiz

Du kan afholde en lille quiz. I og med at det er en julefrokost, så er det selvfølgelig oplagt, at det er en quiz, der handler om jul. Du kan heldigvis finde frem til en lang række spørgsmål om jul, der kan bruges til et sådant formål. Du kan selvfølgelig sammensætte og afholde en quiz på flere forskellige måder.

Hvis der er mange gæster med, så er det en god idé at dele gæsterne op i flere hold. Er der ikke helt så mange gæster med til julefrokosten, så kan I, i stedet spille i to hold eller hver for sig. Det er selvfølgelig en personlig vurdering, hvordan man vælger at skrue quizzen sammen. Det handler blot om at få det til at passe ind.

Når du skal lave quizzen, kan du enten vælge at skrive din spørgsmål selv, eller finde en række spørgsmål og svar på nettet. Hvis du ikke vil bruge for lang tid på det, så er den sidstnævnte løsning bedst. Husk dertil på, at det er en quiz, der skal handle om jul. Derfor skal spørgsmålene også relatere sig til dette.

2. Pakkeleg

Der skal ikke være nogen tvivl om, at dette er én af de mest populære julelege. Det er ikke uden grund, for det er nemlig en leg, der er både sjov og nem underholdning for personer i alle aldre. Det kræver dog at alle gæsterne har en lille pakke med til pakkelegen. Derudover skal man bruge en terning og en mobiltelefon.

Når man skal lege pakkeleg, så skal alle pakke placeres midt på bordet. Herefter får den første person lov til at slå med en terning. Hvis han eller hun slår en 6’er, så må vedkommende tage en pakke fra bordet. Hvis det ikke er en 6’er, så skal terningen blot sendes videre. Sådan sendes den rundt, så alle på skift får lov til at slå.

Den samme person kan sagtens ende med at vinde flere gaver, mens andre kan ende med ikke at vinde én eneste. Hvis I er et stort selskab, så kan I med fordel have flere terninger i gang. Når alle pakker er fordelt, så startes der en alarm på mobiltelefonen, hvorefter man fortsætter med at spille, indtil alarmen har lydt.

I stedet for at tage pakker fra bordet, så skal man nu tage pakker fra hinanden, når man slår en 6’er.

3. Voksen-mus

De fleste kender godt til legen Mus. Her er der dog tale om en mere voksen variant af legen. I stedet for at man skal finde en pebernød, så er det et shot. Det kræver, at man er mindst tre deltagere til dette spil. Dertil skal man også bruge et skakbræt, shotsglas og en form for drikkelse.

Inden man starter, skal der stilles et shot med indhold på hvert eneste felt på brættet. Herefter udvælges en person til at være ”den”. Han eller hun skal nu lukke øjnene eller gå uden for døren, mens de to andre vælger det shot, der skal være musen. Når det er valgt, så kan spillet gå i gang.

Ham eller hende, der er blevet valgt til at starte, skal så drikke et shot fra skakpladen. Dette skal han eller hun blive ved med, indtil vedkommende får fat på det shot, der er ”mus”. Når det sker, så går turen videre til næste person. Nu vælges der en ny mus. Sådan fortsættes spillet, indtil der ikke er flere shots.

4. Curling med pebernødder

Her er der tale om en leg, som de færreste har hørt om. Det er dog kun med til at gøre det endnu sjovere. Vil du gerne spille curling med pebernødder, så skal du bruge en lang rulle papir. Det skal have gerne en bredde på en meter og en længde på fire meter.

Forenden af papiret skal du tegne tre cirkler; en ydercirkel, en midtercirkel og en indercirkel. Deltagerne skal skiftes til at glide en pebernød ned i ringene. Det er sjovest at dele sig op i hold, som hver får et vist antal pebernødder, som de skal forsøge at få point med.

Man kan fx give fem point for den yderste, 10 point for den midterste og 15 point for den inderste. Når alle pebernødder er brugt, så tæller man sammen for at finde vinderen.

5. Gæt en julesang

Alle og enhver er vilde med julemusik. Derfor er det også en oplagt idé at gøre en leg ud af det. Det kan gøres på flere måder, men den nemmeste er at lave ”Gæt en julesang”. Det er en leg, der går ud på, at man skal spille en julesang. Den første, der gætter, hvad det er en for seng, får et point til sig selv eller til sit hold.

Du kan også gøre det ved at læse en linje op fra sangen, hvis du synes, det bliver for nemt med melodier. Det er op til dig selv, hvordan du ønsker at afvikle det. De fleste vælger dog den første løsning, da man derved får lov til at lytte til en masse hyggeligt julemusik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *