Home / Fest / Ideer til den store dag

Ideer til den store dag

Et bryllup er en glædens dag. Ikke kun for brudeparret, men også for gæsterne, som får lov til at dele dagen og festen sammen med de nygifte. Et bryllup er dog ikke kun en fest, men derimod en af de største dage i brudeparrets liv. Det er en dag som parret vil se tilbage på, og huske de hyggelige stunder sammen med gæsterne, de fine bryllupsgaver som vil følge dem mange år fremover, og de sjove indslag og taler som gæsterne har forberedt. 

 

Med et bryllup følger også mange traditioner både gamle og nye. Nogle er velkendte, som brudevalsen der skal danses inden midnat, bryllupskagen som skæres i fællesskab af brudeparret og de fire elementer som bruden skal bære – noget gammelt, nyt, lånt og blåt. Den sidste tradition kan føres helt tilbage til den victorianske tid. Der er dog også nogle traditioner som er mere moderne. Det er blandt andet blevet et stort hit at lave sjove og underholdende indslag som f.eks. quiz, hvor både gæster og de nygifte kan deltage. 

 

En anden tradition til bryllupper er talerne og bryllupsgaver. Talerne skal ifølge god skik holde en særlig talerække. Først kommer gommen med lidt praktiske oplysninger om dagens forløb, hvorefter den første tale kommer fra brudens far. Talen handler både om minder og oplevelser med bruden, men også om at byde brudgommen velkommen i familien. Sidst i den klassiske talerække kommer bruden, der som regel fortæller om mødet med hendes gom og nogle af deres oplevelser sammen. En anden ting som også er forbundet med traditioner er bryllupsgaver. Der er dog også gammel overtro når det kommer til gaver, da man bl.a. ikke må give knive i bryllupsgave, da disse kan være forbundet med ulykke. De fleste brudepar har dog sørget for at lave en fin og uddybende ønskeliste, som gæsterne kan finde en gave fra. Bryllupsgaverne er ofte praktisk ting til brudeparrets hjem som f.eks. tallerkner, bestik og gryder eller dekorative ting som figurer, lamper, billeder eller lignende. 

 

Uanset om man er til nye, gamle eller egne traditioner, så er bryllupsdagen ganske særlig, og taler, gaver, underholdende indslag og gæster er med til at gøre dagen speciel. Disse ting er dét der gør dagen mindeværdig, og som gør at brudeparret huske denne dag resten af deres liv. De vil kigge tilbage på deres bryllupsdag, og huske alle de gode ting,  deres nærmeste venner og familie, som var med til at fejre dem, og deres nye start på livet som ægtepar.

 

Check Also

10 års jubilæum

10 års jubilæum

Det er en unik dag at kunne fejre 10-års jubilæum. Det er ikke alle, der ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *