Home / Fødselsdag / Underholdning til Fødselsdag
underholdning til fødselsdag

Underholdning til Fødselsdag

De sjoveste ideer til underholdning til fødselsdag

Skal du stå for underholdningen til din eller en du kenders fødselsdag? Det kan godt være svært at komme på idéer til underholdningen, men der er masser af muligheder. Det handler bare om at vælge den rette, så I får en rigtig god fest. Her får du et par forslag til underholdningen.

Selskabslege til fødselsdagsfesten

Én slags underholdning, du kan overveje, er selskabslege, og der er mange at vælge imellem. F.eks. kan I lege ballondans. Det har du sikkert prøvet, da du var barn, men selvom det er en fødselsdag, hvor der primært er voksne gæster, så kan ballondans stadig være en sjov leg. Men du skal selvfølgelig stadig overveje det. Hvis du kender de mennesker, der kommer, og ved, de ikke vil synes, det er særlig sjovt, kan det være, du bør finde en anden leg.

Du kan f.eks. lave en quiz, hvor gæsterne kan dyste mod hinanden, måske endda i hold. Quizzen kan handle om alt muligt, men da det er en fødselsdag, kan den f.eks. omhandle personen, der har fødselsdag. Hvis det ikke er dig selv, kan du spørge fødselaren, om personen vil svare på nogle spørgsmål, du har lavet til quizzen. Det er så disse spørgsmål, gæsterne skal svare på. Det er en god måde at lære fødselaren bedre at kende, samtidig med at det er sjovt at se, hvem der ved mest om personen. Du bør selvfølgelig passe på, du ikke stiller nogle spørgsmål, som fødselaren ikke bryder sig om, bliver stillet.

Opgaver under tallerkener

Du kan også give gæsterne sjove opgaver, de skal løse i løbet af festen. Du tager nogle stykker papir, og på hvert papir skriver du en sjov opgave. Så lægger du et papir under hver af gæsternes tallerken, som de så læser, når de sætter sig til bords. Hver gæst skal holde sin opgave hemmelig, så ingen kender til andre opgaver end sin egen.

Opgaverne kan være alt muligt. F.eks. kunne en opgave være, at personen kun må tale engelsk hele aftenen, eller at personen i løbet af festen skal lave ti armbøjninger. Endnu en opgave kunne være, at personen højlydt skal ønske fødselaren tillykke med fødselsdagen, fem gange. Det kan være rigtig sjovt at se hinanden udføre opgaverne, og det kan også være sjovt at prøve at gætte, hvad det er for nogle opgaver, I hver især har. 

Det gode ved denne leg er, at det er en leg, der kan vare længe og kan udspille sig, imens I snakker og har en hyggelig aften. Derudover er det ikke en leg, der umiddelbart har en vinder. Hver person skal bare prøve at løse sin opgave.

Musik eller komik til fødselsdagen

Udover selskabslege, kan du også overveje at bestille noget underholdning ude fra. Det kan f.eks. være et band eller en sanger, der kommer og spiller noget musik for gæsterne. 

Det kan også være, du kan finde en standupkomiker, der har lyst til at komme og give jer et show. Det gode ved den løsning er, at det forhåbentlig kan få gæsterne til at grine og dermed skabe en rigtig god stemning til festen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *