Home / Fødselsdag / Underholdning til Fødselsdag
underholdning til fødselsdag

Underholdning til Fødselsdag

De sjoveste ideer til underholdning til fødselsdag

Skal du stå for underholdningen til din eller en du kenders fødselsdag? Det kan godt være svært at komme på idéer til underholdningen, men der er masser af muligheder. Det handler bare om at vælge den rette, så I får en rigtig god fest. Her får du et par forslag til underholdningen.

Der er mange ting, der skal være styr på, hvis man skal holde fødselsdag. Én af de ting, der skal være styr på, er en form for underholdning. Der er et væld af muligheder i denne sammenhæng. Det handler dog om at finde et sjovt indslag, der harmonerer med stemning og stil til den respektive fødselsdagsfest.

Der er mange sjove ideer, der kan bruges til underholdning til fødselsdag. Her finder du bl.a. inspiration til disse:

  • Lav en quiz for fødselaren
  • Book et band
  • Book en tryllekunstner
  • beerpong turnering
  • Hvorfor rejser gæsterne sig – legen
  • Opgaver under tallerknen
  • Tip en 13er

 

Find underholdning og sjove indslag til fødselsdag herunder

Hvis du skal stå for underholdning til en fødselsdag, hvad end du selv er fødselar eller ej, så er du kommet til det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for fem sjove indslag, der er glimrende til nærmest en hvilken som helst fødselsdagsfest

1. Lav en quiz om fødselaren

Et sjovt indslag kunne være at lave en quiz, der handler om fødselaren. Det kan man gøre på flere forskellige måder, hvorfor det afhænger af festen, hvordan det bedste anskues. Den bedste og nemmeste måde er dog at lave en Kahoot. Det er et quizsystem, der er gratis at bruge, som gør det legende let at lave en god quiz.

Hvis du har i sinde at lave en sådan quiz, så er det vigtigt, at du ikke laver spørgsmålene for svære. Her skal du tage højde for, hvem der skal med til fødselsdagen. Er der også gæster med, der ikke kender fødselaren helt så godt, så skal spørgsmålene ikke være for svære. Det er dog op til dig selv at vurdere sværhedsgraden.

2. Band eller musiker

Hvis du gerne vil gøre noget specielt ud af underholdningen, så kan du booke et band eller en musiker. Hvis det er noget, du har gjort dig tanker om, så er der flere elementer, der skal overvejes. Du skal bl.a. sikre, at det er et band eller en musik, der spiller en type musik, der reelt set passer ind til den givne fødselsdagsfest.

Er du selv fødselar, så styrer du selvfølgelig stemning og stil selv. Du skal dog vurdere, hvorvidt det skal være en musiker eller et band, der spiller hele aftenen, eller om det blot skal være en kortere optræden. Hvis der også skal være plads til andre underholdende indslag, så er det selvfølgelig en god idé, at det begrænses lidt.

fødselsdag underholdning

3. Book en tryllekunstner til fødselsdagen

Hvis du gerne vil have et indslag, der er anderledes, og som folk ikke ser så ofte, så vil en tryllekunstner være et hit. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er de færreste, der vil tænke over, at der pludselig dukker en tryllekunstner op. Hvis du gerne vil overraske samtlige deltagere ved festen, så er dette en god måde.

Du kan finde tryllekunstnere rundt omkring i hele landet. Derfor bør det ikke være et problem at finde frem til en dygtig én af slagsen nær dig. Det bør dog gøres klart, at det ikke er alle tryllekunstnere, der egner sig til alle fødselsdage. Derfor skal du finde en tryllekunstner, der er i stand til at tilpasse sig stemning og gæster.

De fleste tryllekunstnere er dygtige til at tilpasse sig stemning og gæster. Det er dog ikke alle, der gør dette, hvilket du skal undersøge på forhånd. Det er bedre at vælge en tryllekunstner, der er dygtig til at tilpasse og skræddersy sit show, i stedet for en person, der blot har et fast show, som de optræder med hver gang.

En af de efterspurgte tryllekunstnere i Danmark til fødselsdagsfester er Tryllekunstneren Anders Møller. Anders Møller optræder til arrangementer over hele landet og bruger masser af humor til at give gæsterne en magisk og sjov oplevelse. Læs mere om Tryllekunstner Anders Møller her.

Du kan se klip fra nogle af hans shows i videoen her.

 

4. Hvorfor rejser gæsterne sig?

Dette er også et rigtig sjovt indslag. På trods af dette, så er det dog ikke et indslag, der ses hos særlig mange fødselsdage. Det er en skam, for det er en rigtig sjov leg. Dertil er det også meget nem at få de andre gæster med på. Det kræver dog lidt forberedelse, hvis man skal kunne lege denne leg.

Det er en leg, der går ud på, at fødselaren skal gætte sammenhængen mellem de gæster, der rejser sig. Folk skal dog vide, hvornår de skal rejse sig. Det skal de, når der bliver vist et stykke A3-papir med et udsagn, der passer på dem. Fødselaren skal dog placeres et sted, hvor han eller hun ikke kan se disse papirer.

Når det er gjort, så kan legen tage sin begyndelse. Hvis det er dig, der skal styre spillet, så skal du vise de A3-papirer, du har medbragt til de øvrige gæster. Hvis de kan nikke genkende til udsagnet, så skal de rejse sig op. Det kan fx være udsagn som ”Alle der er i familie med fødselaren” eller ”Alle der yngre end 30 år”.

5. Beerpong-turnering

Det er næppe en leg, der passer til alle fødselsdage, men de fester, hvor stemningen er til det, er det en rigtig god leg. Der skal ikke herske tvivl om, at det er et spil, som de fleste kender til. Derfor er det også forholdsvis nemt at komme i gang med. Det er dog lidt forberedelse og rekvisitter, der skal anskaffes først.

Hvis du har de ting, der skal bruges, så er det oplagt at bruge dette som underholdning til din fødselsdagsfest. Hvis der er mange, der gerne vil være med, så er det oplagt at lave en turnering ud af det. Det kræver dog, at man er en del personer, hvis man skal lave en hel turnering, da man skal være to personer pr. hold.

Inden I går i gang, så bør I dog først lave et fast regelsæt. Der er nemlig stor forskel på, hvordan folk spiller beerpong. Ved at få styr på alle regler fra starten, så undgår man diverse kotnroverser.

underholdning til fødselsdag

6 Book underholdning eller festmusik!

Vi har allerede snakket om, at en tryllekunstner altid kan hjælpe med til at sætte godt i gang i festen. Men det kan også betale sig at booke festmusik, som fx et festband, en sanger eller lignende. Dette kan ligeledes hjælpe med at sætte den helt rette atmosfære til festen, og sørge for at gæsterne får sig en rar og hyggelig oplevelse med god stemningsmusik eller dansemusik, som byder op til at man komme op og danse løs på dansegulvet.

Hvis man vil have et klart overblik over alle de bedste og billigste festbands, sangere, DJs eller lignende så kan man gøre brug af siden Festguru.dk, der er en af de største festportaler i Danmark. Her finder man over 1000 kunstnere indenfor forskellige kategorier og desuden kan man nemt finde overblik over andre ting som fx festlokaler, mad ud af huset og lignende.

 

Selskabslege til fødselsdagsfesten

Én slags underholdning, du kan overveje, er selskabslege, og der er mange at vælge imellem. F.eks. kan I lege ballondans. Det har du sikkert prøvet, da du var barn, men selvom det er en fødselsdag, hvor der primært er voksne gæster, så kan ballondans stadig være en sjov leg. Men du skal selvfølgelig stadig overveje det. Hvis du kender de mennesker, der kommer, og ved, de ikke vil synes, det er særlig sjovt, kan det være, du bør finde en anden leg.

Du kan f.eks. lave en quiz, hvor gæsterne kan dyste mod hinanden, måske endda i hold. Quizzen kan handle om alt muligt, men da det er en fødselsdag, kan den f.eks. omhandle personen, der har fødselsdag. Hvis det ikke er dig selv, kan du spørge fødselaren, om personen vil svare på nogle spørgsmål, du har lavet til quizzen. Det er så disse spørgsmål, gæsterne skal svare på. Det er en god måde at lære fødselaren bedre at kende, samtidig med at det er sjovt at se, hvem der ved mest om personen. Du bør selvfølgelig passe på, du ikke stiller nogle spørgsmål, som fødselaren ikke bryder sig om, bliver stillet.

Opgaver under tallerkener

Du kan også give gæsterne sjove opgaver, de skal løse i løbet af festen. Du tager nogle stykker papir, og på hvert papir skriver du en sjov opgave. Så lægger du et papir under hver af gæsternes tallerken, som de så læser, når de sætter sig til bords. Hver gæst skal holde sin opgave hemmelig, så ingen kender til andre opgaver end sin egen.

Opgaverne kan være alt muligt. F.eks. kunne en opgave være, at personen kun må tale engelsk hele aftenen, eller at personen i løbet af festen skal lave ti armbøjninger. Endnu en opgave kunne være, at personen højlydt skal ønske fødselaren tillykke med fødselsdagen, fem gange. Det kan være rigtig sjovt at se hinanden udføre opgaverne, og det kan også være sjovt at prøve at gætte, hvad det er for nogle opgaver, I hver især har.

Det gode ved denne leg er, at det er en leg, der kan vare længe og kan udspille sig, imens I snakker og har en hyggelig aften. Derudover er det ikke en leg, der umiddelbart har en vinder. Hver person skal bare prøve at løse sin opgave.

Sjov underholdning til fødselsdag

Musik eller komik til fødselsdagen

Udover selskabslege, kan du også overveje at bestille noget underholdning ude fra. Det kan f.eks. være et band eller en sanger, der kommer og spiller noget musik for gæsterne.

Det kan også være, du kan finde en standupkomiker, der har lyst til at komme og give jer et show. Det gode ved den løsning er, at det forhåbentlig kan få gæsterne til at grine og dermed skabe en rigtig god stemning til festen.

Find underholdning til netop jeres fødselsdag

Uanset hvor mange år fødselaren fylder, så har vi inddelt vores guides i underholdning, der passer til. Find dem herunder:

 

Check Also

underholdning til 13 års fødselsdag

Underholdning til 13 års fødselsdag

Underholdning til 13-års eller teenage fødselsdagen – 3 sjove ideer og indslag Hvis du skal ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *