Home / børn / Hold den sjoveste børnefødselsdag i haven
sjov børnefødselsdag

Hold den sjoveste børnefødselsdag i haven

Vores fødselsdage i barndommen er noget vi alle kan se tilbage på. De fleste har gode minder om deres fødselsdage, hvor der enten er sket noget sjovt eller de har fået nogle dejlige gaver. Enhver forælder vil gerne give deres barn en god dag, og nu hvor vejret bliver bedre ind i sommerhalvåret, er det oplagt at holde fødselsdagsfesten i haven, hvor der som regel er bedre plads og mere mulighed for leg og sjov. 

Find et sjovt tema og pynt op

Noget, der virkelig kan gøre at din fest skiller sig ud, er et sjovt tema. Hvad kan dit barn rigtig godt lide? Måske kunne man lave temaet efter det. Der er klassiske temaer som f.eks. piratfest, prinsessefest eller ridderfest. Man kan også lave nogle lidt mere personlige temaer som f.eks. en fest der omhandler dit barns hobby eller f.eks. et TV-show som dit barn elsker. Det er altid sjovest med temafester, hvor børnene har mulighed for at klæde sig meget ud. I kan evt. selv sørge for at I har lidt ekstra kostumer, så gæsterne har mulighed for at klæde sig ud med dem, når de kommer. 

Lav sjove aktiviteter

En god børnefødselsdag har leg som hovedtema. Man kan både lade børnene lege selv, men hvis man gerne vil samle festen lidt mere, er det en god ide at have nogle aktiviteter forberedt. Dette kan både være konkurrencer eller aktiviteter, hvor børnene skal arbejde sammen. Hvis det er lidt yngre børn, er det tit godt at det ikke direkte er konkurrencer med vinder og tabere. Her er nogle forslag til sådan nogle lege:

  • Banke, banke bøf
  • Skattejagt
  • Gemmeleg
  • Bjørnen sover
  • Fangeleg
  • Ost

Disse er få forslag, men der kan findes mange flere sjove lege på internettet.

Hoppeborg eller trampolin

Noget, der virkelig kan løfte en børnefødselsdag, er noget man kan hoppe på – som en hoppeborg, airtrack eller en trampolin. Hoppeborg og airtrack kan ofte lejes ved forskellige udlejningsfirmaer. Fordelen ved at vælge en trampolin er, at den ikke behøver at være så dyr at købe, og så kan man beholde den bagefter. Trampolinen er også god til at holde børnene aktive og der er mange muligheder for leg på den. Det er en fordel at købe en nedgravet trampolin (klik her for at læse en test). Dette gør det meget mere sikkert at lege på den, da børnene så ikke kan falde ned af den. Desuden bliver den en mere naturlig del af haven, når den er nedgravet. For ekstra sikkerhed kan man købe et net til den. Dette kan også være godt til børnefødselsdagen, da man så kan fylde trampolinen med bolde, så den bliver til et slags boldrum. Eller hvis det er rigtig varmt, kan man fylde den med vandballoner, som springer når børnene hopper rundt – det er en sikker vinder til at få grinene frem. Men husk altid at begræns antallet af børn på trampolinen ad gangen, så der ikke opstår farlige situationer. 

Check Also

julelege-for-børn

Julelege for børn

Sjove julelege perfekt for børn! Her kan du læse om tre julelege, der er perfekte ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *