Home / Nytår / Nytårs lege
nytårs lege

Nytårs lege

Nytårs lege perfekt til at fejre det nye år med!

Der findes en lang række gode måder, man kan gøre nytårsaften sjovere på. Hvis man er samlet til fest, så er det oplagt, at man leger en eller flere nytårslege. Hvis det er noget, du også har gjort dig lidt overvejelser om, så kræver det selvfølgelig, at du først finder nogle gode lege.

Hvis du ikke har kendskab til nogle gode selskabslege, der fungerer godt til nytår, så er du heldigvis kommet til det rette sted. Her på siden bliver du nemlig præsenteret for et lille udvalg af lege. Derfor er der også en god chance for, at der gemmer sig en leg, der tiltaler dig.

Liste med de mange sjove lege til nytår

1. Nytårstale-bingo

Det kan være sjovt at spille bingo til talen. Det er nemlig en rigtig god feststarter. Det er en meget simpel leg. I skal selvfølgelig lave en bingoplade, der passer til talen, som har typisk vendinger, der er med i talen. Alle skal dog ikke have den samme plade.

Den der først har en række eller en fuld plade vinder. Det er op til jer selv at vurdere, om I skal spille om en række eller fuld plade. Man kan også passende indføre, at man skal drikke af sin champagne hver gang, man har et ord.

2. Quiz om året der gik

Dette er også en klassisk leg, som mange bruger til nytårsaften. Den kan man lave på flere måder, men det er dog en god måde at bruge Kahoot til dette. Det gør det nemt at lave og afholde selve quizzen.

Hvis du gerne vil lave en sådan quiz, så kræver det dog, at du også har spørgsmål til den. Det er derfor oplagt at søge inspiration til disse, hvis du ikke selv kan finde på nogle gode spørgsmål, der handler om året, der er gået. På nettet kan du med garanti finde spørgsmål nok.

3. Hit med årets sang

Du kender med garanti til ’Hit med sangen’. Her er konceptet det samme, men det skal dog kun være med musik, der er udkommet i løbet af året, der er ved at gå på hæld. Du kan enten selv lave en playliste eller finde en på Spotify eller YouTube.

Reglerne for legen er dog det samme. En deltager får et par høretelefoner på og får afspillet en sang, som han eller hun skal nynne. De andre deltagere skal nu forsøge at gætte sangen. Man kan eventuelt dele de andre deltagere op i to eller flere hold.

4. Seddel under tallerkenen

Hvis du gerne vil lege en leg, der er simpel, så er dette et godt bud. Alle kender til denne leg, og det er også en leg, som de fleste synes er sjov. For at kunne udføre denne leg, skal du dog have adgang til opdækningen, før gæsterne kommer.

Når du laver sedlerne, så skal du huske på, at de skal være sjove, men de skal dog ikke være for vovede eller for grænseoverskridende. Hvis de er det, så kan du risikere, at folk ikke har lyst til at udføre det, du har skrevet på sedlen.

5. Margretheskål

Dette er også et både klassisk og underholdende indslag, som passer rigtig godt til en nytårsaften. Man skal starte med at uddele tre små sedler til deltagerne. De skal skrive navnet på en kendt person på hver seddel. Herefter skal de lægges op i en skål.

Deltagerne skal deles op i to grupper. Der er en deltager fra hvert hold, der skiftevis sendes op og får et min. til at mime så mange kendte personer som muligt. De andre deltagere på holdet skal selvfølgelig forsøge at gætte, hvem personen forsøger at mime.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *