Home / børn / Høvdingebold
høvdingebold

Høvdingebold

Høvdingebold – her finder du de officielle regler til høvdingebold

Høvdingebolig er en leg, de fleste kender. Det er en leg, der især er kendt fra de lavere klassetrin i folkeskolen. Det er en rigtig sjov leg, som folk dog har et forskelligt syn på reglerne til. Fælles for dem alle er dog, at der skal være to hold, hvor spillerne skal kaste en bold efter modstanderen, som skal undgå at blive ramt.

Det er et spil og en leg, der byder på nogle meget simple regler. Derfor kan alle også lære legen at kende på ganske kort tid. En anden god ting ved høvdingebold er, at alle kan være med. Der er nemlig forskellige roller på begge hold. Derfor er det en leg, som appellerer til alle, uanset alder, køn og præferencer.

Regler til høvdingebold

Der skal spilles på en bane, der er ca. på størrelse med en basketballbane. Den kan dog også være mindre i tilfælde af, at der ikke er helt så mange deltagere med. Både hjørner og midterlinje skal afmærkes. De to hold skal stå på hver deres banehalvdel, mens én spiller for hvert hold, skal stå bag modstanderens baglinje.

Ham eller hende, der står bag baglinjen, er holdets høvding. Høvdingen skal ramme det andet holds spillere med bolden. Når en spiller er blevet ramt, så skal han eller hun gå ned til sit eget holds høvding, hvor man skal hjælpe med at ramme modstanderne. Man er dog kun ramt, hvis man rammes direkte af bolden.

Hvis den enten rammer gulv, væg eller en anden spiller først, så tæller det ikke. Hvis man griber en bold, så er det ham eller hende, der har kastet den, der er død. Hvis man griber en bold, der er kastet af høvdingen, så får man en medspiller fri. Hvis man har bolden i hånden, så må man ikke fjerne sig fra stedet.

Man skal få bolden ned til høvdingen

Det handler om at få bolden ned til høvdingen, så han eller hun kan ramme modstanderne med bolden. Der er ingen af spillerne, der må krydse midterlinjen. Hvis man gør det alligevel, så skal det andet hold have bolden. Spillet er først slut, når der er ét af holdene, der ikke har flere spillere på banen.

Det er også muligt at spille på tid, men det er dog sjældent, at det er noget, der bruges. Hvis man spiller på tid, så er det, det hold med flest spillere på banen, når tiden er gået, der har vundet.

Check Also

fest aktiviteter voksne

Fest aktiviteter for voksne

Fest aktiviteter for voksne – 5 sjove aktiviteter Der findes mange måder at sætte mere ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *