Home / Bryllup / Talerække til bryllup
talerække bryllup

Talerække til bryllup

Talerække bryllup – hvem siger hvad, hvornår og hvad er den rigtige rækkefølge? Få svar her.

Hvis et bryllup skal følge god skik, så skal talerækken overholdes. Der findes en traditionel talerækker for alle bryllupstaler. Den er helt ufravigelig, hvis man skal overholde reglerne. Hvis du gerne vil sikre, at du lever op til disse regler, så er du kommet til det rette sted. Du kan nemlig se hele talerækken herunder.

1. Værten

Den første taler er altid værten. Det er ofte en af brudeparrets forældre eller brudgommen selv. Den første tale handler blot om de praktiske ting. Herefter skal være introducere aftenens toastmaster.

2. Toastmaster

Derfor er det også toastmasteren, der er den næste i rækken. I den første tale skal der orienteres om aftenens forløb. Dertil skal det også gøres klart, at det er ham eller hende, man skal tale med, hvis man har uanmeldte indslag.  Toastmasteren skal også introducere alle talerne.

3. Brudens far

Den første reelle tale kommer altid fra brudens far. Han skal takke sin datter for barndommen, fortælle lidt om den, og selvfølgelig også byde brudgommen velkommen i familien.

4. Brudgommen

Den næste, der skal holde en tale, er brudgommen. Her skal han takke sim bruds forældre for deres datter. Det er også i denne tale, at han skal erklære sin kærlighed til sin nye brud.

5. Forloveren

Femte tale bliver holdt af forloveren. Her er traditionen, at han skal fortælle lidt om gommens tilværelse som ungkarl. Da det typisk er en god ven gennem år, der er forlover, så skal talen også give et indblik i deres lange venskab.

6. Brudgommens far

Sjette tale kommer fra brudgommens far, der ifølge skik og brug skal henvende sig direkte til bruden, da han skal byde hende velkommen i familien. Han skal også fortælle lidt om gommen. Her er det også kutyme, at han (ganske vist i spøg) advarer lidt om gommen.

7. Bruden

Den sidste tale er bruden. Bruden bruger sin tale til at fortælle om hendes møde og oplever med gommen. Det er ikke alle brude, der vælger at holde en tale. Der er også nogen brude, der vælger at holde deres tale til sidst, for at sige tak til alle gæsterne.

8. Fri talerække

Efterfølgende er den klassiske talerække fri. Derfor kan alle få lov til at tale efter dette. Hvis man gerne vil holde en tale, så skal man dog henvende sig til toastmasteren, der skal holde styr på det. Så får man et fast tidspunkt, hvor man kan få lov til at holde sin tale.

Check Also

polterabend lege

Polterabend lege

Polterabend lege – få gode ideer til de bedste lege Hvis du skal arrangere en ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *