Home / Bryllup / Brudens tale

Brudens tale

Ifølge den traditionelle talerække er brudens tale faktisk først den syvende tale ved et bryllup. Derfor er det en tale, der først afholdes, når både vært, toastmaster, brudens far, brudgommen, forloveren og gommens far har holdt deres tale.

Det er en tale, der skal være til gommen. Den bliver ofte også placeres som den sidste tale ved festen. Det er op til toastmasteren at vurdere dette, da det er hans eller hendes opgave. Det er frivilligt, om man som brud ønsker at holde en tale, men de fleste vælger dog at gøre det, for at tale til sin nye mand.

Hvad skal brudens tale indeholde?

Først og fremmest skal man som brud takke sine svigerforældre. Dernæst skal det være en tale, der er bygget op omkring den store kærlighed til den nye ægtefælle. Derfor kan bruden fx fortælle om, hvordan hun var så heldig at møde sin udkårne. Hun kan også fortælle om sjove, søde eller kærlighed episoder fra deres forhold.

Dertil er det også meget normalt, at man laver en form for liste over egenskaber, som hun sætter pris på hos sin nye ægtemand. Hvis hun har lyst, eller der er et behov for det, så kan hun også vælge at uddybe disse egenskaber. I bund og grund, så handler det blot om, at man skal udtrykke sin kærlighed til sin brudgom.

Man kan også vælge at slå et lille slag for ligestilling. Det kan gøres ved at sige tak til sine svigerforældre for, at man får lov til at passe på deres ’lille dreng’. På trods af, at det er kærligheden, der i høj grad skal være i fokus, så er humor altid en god vej til succes, når man skal holde tale til et bryllup.

Der er mange, der tror, at det er de mandlige talere, der står for de vittige indslag. Dertil er der mange, der tror, at de kvindelige talere er mere følelsesladede. Sådan behøver det dog ikke at være. Du kan sagtens gå mere utraditionelt til værks, hvilket kan gøres ved at sende et par sjove jokes afsted under din tale.

Udtryk kærlighed til din mand

Der findes ikke en rigtig måde at gøre det på, men det vigtigst er, at du får udtrykt din kærlighed til din gom. Der er mange måder at gøre det på, hvorfor du naturligvis blot skal udvælge den løsning, der ligger dig mest til sinde. Det er dog anbefalelsesværdigt, at du også forsøger at blande lidt humor ind i din tale.

Check Also

polterabend lege

Polterabend lege

Polterabend lege – få gode ideer til de bedste lege Hvis du skal arrangere en ... Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *