Gæt og grimasser – derfor skal du spille dette
Man kan altid finde noget at underholde sig med, uanset om det er en film på Netflix, et computerspil eller en god bog. Men nogle gange er der brug for en sjov fællesaktivitet med venner og familie, hvor man får rørt sig og grint igennem. Her er gæt og grimasser et godt forslag til en aktivitet.
En fælles aktivitet med venner og familie
Det er sjældent at vi keder os, for i dag er der er mange muligheder for underholdning og sjov. Man kan blot logge ind på tabletten eller computeren, og bruge nogle af de efterhånden utallige online tjenester til blandt andet streaming af film og serier. Man kan også bruge mange timer på computerspil, og for mange bliver gaming nærmest en livsstil. Hvis man er til mere traditionelle former for underholdning, så kan man lytte til musik, læse gode bøger eller endda lytte til lydbøger eller post casts.
Men nogle gange er det rart, at man laver noget i fællesskab med andre. Man kan naturligvis se en film sammen, eller være sammen, når man spiller et computerspil. Men der er noget specielt over at sidde med familie og venner over et brætspil eller spil kort. Det giver en anden nærhed, og er noget, man burde gøre oftere. For mange ender det med at være en sommerhusaktivitet eller noget, der sjældent sker.
Hvordan spiller man gæt og grimasser?
Der findes mange ting, man kan lege eller spille sammen. Et godt eksempel på et sjovt spil er gæt og grimasser. På engelsk er det også kendt som ”charades”. Man starter med at lave to eller flere teams, og det gælder så om at én person fra teamet skal prøve at få de andre til at forstå en sætning, men udelukkende ved hjælp af fagter og tegn. Man må ikke tale, når man leger gæt og grimasser. Det er normalt modstanderteamet, der laver sætningen til det team, der skal gætte. Der sættes en frist for, lang tid man har til at formidle sætningen. Hvis tiden udløber, og teamet ikke har gættet rigtigt, så får man ingen point, og det er nu næste teams tur.
De sætninger man danner, kan f.eks. være sangtitler, navne på brands, citater, kendte tv-shows, kendte personer som f.eks. skuespillere, filmtitler, bøger og meget mere. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Der er nogle gestus, som ofte bruges, når man spiller gæt og grimasser. F.eks. kan man trykke hænderne sammen, og bruge dem som en bog, eller man kan bruge fingrene til at vise numre. Man kan også knytte næven, og lade som om at man synger ind i en mikrofon. Lyde er forbudt i spillet. Nogle tillader at der klappes, men spillerne skal være enige. Man må ikke bruge læbebevægelser eller tegnsprog. Det er heller ikke tilladt at pege på objekter i rummet (medmindre spilerne bliver enige om at lempe på reglerne).
Der er mange fordele ved gæt og grimasser
Der er mange gode grunde til at spille gæt og grimasser med ens venner eller familie. For det første er det en sjov aktivitet, som alle kan være med til. Det er desuden nemt at spille, uanset hvor man er. For man skal ikke bruge andet udstyr end papir og noget at skrive med.
Desuden får man grint igennem, når man ser ens kære i udforende stillinger, hvor de i et kapløb med tiden prøver at få budskabet igennem. Det er sjovere at spille gæt og grimasser, hvis man er en gruppe. Man få også sat ens verbale kommunikationsevner på opgave, og så skal man være i stand til at tænke hurtigt og kreativt under tidspres.